پرچم اوکراین
پرچم اوکراین برای اولین بار در ۲۸ ژانویه ۱۹۹۲ به عنوان پرچم ملی و پرتو غیر نظامی شناخته شد.
تاریخچه اوکراین
در تاریخچه اوکراین بیان شده است که جغرافیای این مملکت تقریبا به ۶۰۳٫۷۰۰ کیلومتر با ۲٬۷۸۲ کیلومتر خط ساحلی چهل و چهارمین مملکت بزرگ عالم و دومین کشور وسیع در اروپا است.
این کشور از زمینهای مسطح و دشتهای حاصلخیز (یا استپ) تشکیل شدهاست که از میان آنها رودخانههایی چون دنیپر، سورسکی دونتس، دنیستر و بوگ جنوبی میگذرند و به دریای سیاه و دریای کوچک آزوف ته میشوند و در جنوب غربی اوکراین دلتا دانوب در حتماً این مملکت با رومانی قرار گرفتهاست.
تنها کوههای این مملکت بخشی از رشته کوههای کارپات میباشد که بلندترین نقطه آن در اوکراین، کوه هورلا است که ۲٬۰۶۱ متر بلندی دارد و در شبه جزیره کریمه نیز رشته کوههای کریمه لغایت کنار جنوبی کریمه راستا دارد.
اوکراین دارای آب و هوای معتدل قارهای است، هرچند در سواحل جنوبی کریمه شرایط آب و هوایی مدیترانهای هستی دارد.
بارش باران در نقاط مختلف اوکراین متفاوت است، بطوری که بیشترین میزان بارش در شمال و غرب این مملکت صورت میگیرد و کمترین میزان بارش در شرق و جنوب شرقی است.
بطور مثال بارش سالیانه در منطقه غربی حدود ۱٬۲۰۰ میلیمتر است، در حالی که بارش سالانه در کریمه ۴۰۰ میلیمتر میباشد.
تاریخچه اوکراین
این مطلب را از دست ندهید !
"صفر لغایت صد اقامت اوکراین "
اقتصاد در تاریخچه اوکراین
در موعد شوروی، اقتصاد اوکراین دومین اقتصاد بزرگ اتحاد جماهیر شوروی بود و یک دسته صنعتی و زراعی مهم به حساب میآمد.
پس از زوال شوروی، نظام اقتصاد با برنامه این کشور به سمت یک اقتصاد بازاری تغییر کرد که روند این انتقال برای اکثریت جامعه که دچار فقر بودند، بسیار دشوار بود.
پس از فروپاشی شوروی اقتصاد اوکراین به شدت اندک شده و زندگی روزانه برای یک فرد معمولی که در اوکراین زندگی میکرد بسیار مشکل بود.
تعداد قابل توجهی از روستاییان بوسیلهٔ غذایی که خودشان میکاشتند زندگی میکردند، بعضی نیز دو یا چند شغل داشتند و از راه مبادله کالا با کالا نیازها اولیهشان را تعبيه میکردند.
اردوی زرین
اردوی زرین بخشی از امپراتوری مغول که در دست اخلاف جوچی، پسر کبیر چنگیز، بود گفته میشد که بخشهایی از ازبکستان، روسیه و قزاقستان و اوکراین فعلی را در بر میگرفت.
متصرفات اردوی زرین، در تقدیر اروپایی، امیرنشینهای روس را در بر میگرفت که دربرگیرنده کیف، مسکو، ریازان، چرنیکوف، سوزدال، سمولینسک، ولادیمیر و جز آن میگشت.
تصرف بیشتر این ولایات در سررسید اوگتای قاآن چهره پذیرفت و پسران اوگتای و چغتای و جوچی و نیز سردار بزرگ مغول سبتای یا سوبادای در این جنگها شرکت داشتند، اما ظاهراً فرمانده کل این نیروهای عظیم باتو پسر ارشد جوچی بود.
این سپاه بزرگ در نسال بوزینه» در جمادیالثّانیه ۶۳۳ق/فوریه ۱۲۳۶م به سوی روسیه و اروپا روان شد.
به گفته رشیدالدین فضلالله (جامعالتواریخ، به کوشیدن بلوشه، ۲/۴۳)، باتو با لشکر به هدف پولو (لهستان) و باشغرد بر نشست. باتو ۲ ماه شهر کیف را محاصره کرد و سرانجام، به کمک قدان و بوری، آن شهر اشغال شد.
جنگ جهانی دوم
با شروع جنگ جهانی دوم این مملکت از ۱۹۴۱ تا ۱۹۴۴ در اشغال آلمان بود.
بعضی از اوکراینیها در آغاز سربازان ورماخت را به عنوان رهایی دسته از حکومت پیوستگی جماهیر شوروی میدانستند، در حالی که بعضی سایر جنبشهای پارتیزانی را تشکیل میدادند که در تاریخچه اوکراین ماندگار است.
در این دوران برخی از عناصر زیرزمینی ملیگرای اوکراین یک ارتش شورشی اوکراینی را برپایی دادند که هم با قوای شوروی و هم با نازیها میجنگید.
گروههایی نیز با آلمانیها همکاری میکردند. نزدیک ۱٫۵ میلیون یهودی در موعد اشغال توسط نازیها به قتل رسیدند.
در ولهینیا، مبارزان اوکراینی ۱۰۰٬۰۰۰ غیرنظامی لهستانی را قتلعام کردند. گروههای حقیر مانده از دسته ها UPA لغایت دهه ۱۹۵۰ در تقرب حد لهستان و همبستگی جماهیر شوروی کار و جنبش میکردند.
استقلال
۲۳ اوت ۱۹۹۱ اوکراین استقلال خویش را اعلام کرد. ایران ۲۵ دسامبر ۱۹۹۱ به عنوان اولین مملکت خودسالاری اوکراین را به رسمیت شناخت.
پس از فروپاشی شوروی، اقتصاد آن مملکت به سمت مالکیت خصوصی و بازار آزاد حرکت کرد.
این روند انتقالی برای خانوارهای اوکراینی که اغلب تهیدست بودند و هیچوقت تکاپو اقتصادی خصوصی را تجربه نکرده بودند زیاد سخت بود.
برعکس جمعیت کشور که در آن زمان در اوج بود، اقتصاد اوکراین دوران فلاکت را سپری میکرد.
پس از فروپاشی شوروی، رشد اقتصادی اوکراین تا یک دهه به صورت متوالی منفی بود.
فقر روز بروز گستردهتر میشد، تورم سرسامآور اعتماد به پول ملی را از بین برده بود و حتی برخی مواقع داد و ستدها به شکل پایاپای سپریدن میشد. برای مثال در سال ۱۹۹۳ قیمتها بیش از ۱۰۰ برابر شدند.
یک همبرگر که در پیش درآمد سال ۱ کالابرگ (واحد پول اسبق اوکراین) بها داشت در آخر همان سنه ۱۰۱ کوپن شده بود. سال بعد یعنی سال ۱۹۹۴ رشد اقتصادی این مملکت منفی ۲۲٪ سرنگونی کرد.
از زوال تا انقلاب نارنجی
سال ۱۹۹۴ برای اوکراین سال شروع تغییرات بود. در این سنه و در اوج ناکامی و فلاکت اقتصادی مردم آن مملکت به پای صندوق رای رفتند و لئونید کوچما را به عنوان دومین رئیسجمهور مملکت مستقل اوکراین برگزیدند.
او به زبان اوکراینی صحبت نمیکرد و با اکثریت قاطع آرای ملت نیم شرقی اوکراین که عموماً روس تبار هستند انتخاب شد اما گردآور اقدامات او مایه شد که پنج سال بعد در نیمه غربی اوکراین هم بیشتری فوقانی توسط آورد و دو دوره به ریاست جمهوری گزینش شود.
او اقدامات بسیار مؤثری در صحنه سیاست و اقتصاد اوکراین آغاز کرد که بهطور چکیده عبارتند از:
کاهشکسری بودجهاز ۱۳٪ به ۵٪
کاهش استقراض از بانک مرکزی از ۱۲٪ به ۲٪
انتشاراوراق قرضهداخلی و وام اخذ از دولتهای خارجی
و در پایان پس از اصلاحات زیاد، حذف ۵ صفر از پول ملی
معرفیگریونابه عنوان واحد پول جدید
این اقدامات کمکم نتیجه داد و ترمز تورم کشیده شد. کوچما در دومین دوره ریاست جمهوری اش توانست رشد اقتصادی را به اوکراین بازگرداند.
همچنین کوچما روابط سیاسی و اقتصادی اوکراین با روسیه را بازسازی کرد. او بدینسان کامیاب شد از پیوندهای عمیق اقتصادی اوکراین و روسیه به نفع کشورش کاربرد کند.
پس از آن اوکراین توانست با تکیه بر منابع کشاورزی، معادن غنی و بازسازی صنایع به جای مانده از قبل، برای یک دهه رشد اقتصادی قابل قبولی را نگه دارد.
همچنین در یک دورخیز سیاسی، کوچما در خواست رسمی برای عضویت در اتحادیه اروپا داد و ذکر کرد که کشورش لغایت سنه ۲۰۰۷ میتواند به استانداردهای لازم برای عضویت در اتحادیه اروپا برسد.
چیزی که نه تنها تا به حال پژوهشگر نشده بلکه منشأ اختلافات بزرگی هم در جامعه اوکراین شدهاست.
انقلاب نارنجی و بعد از آن
در سنه ۲۰۰۴، نخستوزیر ویکتور یانوکوویچ برندهٔ انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد.
این نتایج اعتراض ملت را به همراه داشت، مسموم شدن ویکتور یوشچنکو رقیب اصلی یانوکوویچ در جریان مبارزات انتخاباتی هم، بر آتش شک و کینه طرفدارانش دمید و موجی از اعتراض و نا فرمانی مدنی کشور را فرا گرفت.
در نهایت بعد از نزدیک سه ماه اعتراض، دادگاه عالی اوکراین انتخابات را تباه کرد و انتخابات دوباره پایین عقیده موشکافانه ناظران داخلی و بینالمللی برگزار شد. این بار یوشچنکو با بیشتری شکننده ۵۲٪ رئیسجمهور اوکراین شد.
این اعتراضات که با به کارگیری نمادهای نارنجی رنگ به اتفاق بود به انقلاب نارنجی اوکراین سرشناس شد.
یانوکوویچ نیز قصر ریاست جمهوری را زیر نگاه وزین دوربینهای رسانهها ترک کرد و رفت تا اپوزیسیون را شکل دهد. او پنج سال پس مجدد در انتخابات شرکت کرد و این بار پیروز شد. ولی انقلاب نارنجی شوک سنگینی بر اقتصاد کشور وارد کرد.
اقتصادی که سال قبل از انقلاب نارنجی ۱۲٫۵٪ رشد کرده بود در سال بعد تنها ۲٫۵٪ رشد داشت.